Sataravi 70 vuotta

Vuonna 2017 Suomi juhlii, ja niin juhlii myös Sataravi. Kesäraveja on järjestetty Kokemäellä 70 vuoden ajan.

Kesäraveja alettiin järjestää Kokemäellä vuonna 1947, kun hyvillä hevosillaan mainetta saavuttanut Kokemäenkartanon isäntä Erik E. Grönlund lahjoitti 18 hehtaaria maata ravikäyttöön.

Sataravi Oy:n perustava kokous pidettiin Kokemäen kartanossa 23. toukokuuta 1946. Maakunnan ravirata Porissa oli sodan aikana tarvittu Saksan ilmavoimille ja myöhemmin siviili-ilmailulle.​

Ensimmäiset ravit järjestettiin Kokemäellä 14. – 15. kesäkuuta, ja sunnuntaina paikalla oli 5 000 henkilöä.

Sataravin juhlaa vietetään sunnuntaina 11. kesäkuuta nostalgiaraveissa, joissa juostaan kokemäkeläisen ravihistorian, 110-vuotiaan suomenhevoskantakirjan ja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi pelkkiä suomenhevoslähtöjä.

 

Suomi ja hevonen 100 vuotta -taidekilpailu

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään myös Suomi ja hevonen 100 vuotta –kuvataidekilpailu ja kilpailuteosten taidenäyttely Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa. Kilpailulla juhlitaan hevosen ja Suomen kansan suhdetta, mutta myös kunnioitetaan Erik Grönlundin vaikutusta taiteen ystävänä. Satakunta on luonteva paikka hevosaiheisen taidekilpailun järjestämiseen myös Emil Cedercreutzin perinnön takia.​

Taidekilpailun tuomaristoon ovat lupautuneet muun muassa Henry Flinkman Emil Cedercreutzin museosta, hevosalan ja pr:n ammattilainen Maucca Kärki, jonka sukujuuret juontavat Erik Grönlundiin, taiteilija Johanna Oras ja hevosvalokuvaaja Taru Peltosaari. Kilpailujärjestelyissä Sataravi tekee yhteistyötä Kokemäen kaupungin, Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulun kanssa.

Kilpailun nettisivuille ja sääntöihin pääsee tästä.

Kilpailu on valtioneuvoston hyväksymä virallinen Suomi 100 -hanke.

Lisätietoa juhlaraveista ja muusta juhlavuoden toiminnasta tulossa.

 

Lähteenä on käytetty Timo Karkun teosta Hyvää ravia Satakunnasta (2007).

Yhteystiedot

Sataravi Oy/Kokemäen ravirata

Köyliöntie 775

32810 Kokemäki

Laskutus:

Sataravi Oy

Köyliöntie 735

32810 Peipohja

Puheenjohtaja:

Meri Elomaa

ravimeri.elomaa@gmail.com

0500-327687

Kuva: Taru Peltosaari, suomenhevosravit 2017